Slik låner du penger til å dekke kostnaden ved skade på bilen din

Det finnes ikke noe mer irriterende enn en plutselig hendelse som snur total «opp-ned» på privatøkonomien din. Et trafikkuhell kan i aller høyeste grad være en slik hendelse. Dessverre kan det være mange grunner til at en slik skade ikke dekkes på forsikringen, og ingenting er så surt som å sitte der med skjegget i postkassen og en ødelagt bil.

Det finnes kun èn løsning på problemet: finne en mekaniker som er villig til å gjøre jobben. Men hvor mye koster det – og hvor skal pengene hentes fra?

Hvordan vite at man ikke betaler for mye

Hvis man allerede har fått slått fast at man selv blir nødt til å dekke reparasjon regningen, så skal man i hvert fall være sikker på at man unngår å betale for mye til de som utfører tjenesten. Fra et historisk perspektiv kan man si at mekanikere alltid har hatt et litt frynsete rykte. Mange forventer nærmest å bli svindlet når de skal få reparert bilen sin, noe som sier en god del om hvor lite tillit folk flest har til aktørene i den bransjen.

Unngå å bli svindlet med dette trikset

Anbud eller prissammenligning. Det er to aktiviteter som mer eller mindre går inn i hverandre, men som fortsatt er litt ulike. Hvis man setter ut jobben på anbud betyr det nemlig at man legger inn en annonse på for eksempel Finn.no hvor man ber om at noen mekanikere kontakter deg direkte med et prisoverslag. Du vil deretter kunne velge fritt hvilket firma du ønsker å samarbeide med basert på hvor langt unna du bor verkstedet, hvilken pris de tilbyr og hvor lang tid de trenger på å utføre jobben. Veldig hendig.

Prissammenligningsmetoden går ut på at du selv oppsøker forskjellige mekanikere for å finne ut hvor landet ligger prismessig. Dette er en mer tidkrevende metode, men da klarer du i hvert fall å gjøre søket utelukkende hos de mekanikerne som ligger i nærheten av der du bor. Dette kan enten gjøres ved at du fysisk oppsøker bedriftene eller per telefon.

Hvis kostnadene skyter i taket kan du vurdere å låne penger

Mange nordmenn synes det er utrolig irriterende å låne penger – vel vitende om at banken èn dag skal ha disse pengene tilbakebetalt. Men det er enda flere nordmenn som synes at det er utrolig irriterende å la en bil stå parkert i mange måneder fordi man prøver å spare opp nok penger til å betale mekanikeren. Du taper også en del penger på å la en bli stå og samle støv på en eller annen parkeringsplass. Det er kanskje ikke så mange som tenker over det, men bilen har et par løpende kostnader til tross for at den ikke er i bruk:

– Årsavgift. Du vet at du betaler staten penger for å holde bilen på veien hvert eneste år, og dette er ikke noe du er unntatt til tross for at du lar bilen stå deler av året.

– Bilen taper seg i verdi. For hvert minutt som går vil bilen synke i verdi. Da er det kanskje greit å få brukt den så mye som mulig før man selger den igjen.

For å unngå at bilen skal stå parkert som et evig tapssluk blir man altså nødt tli å ta saken i egne hender veldig kjapt. Veldig mange løser dette problemet med å søke om lån fra banken. Det er spesielt ett type lån som er veldig enkelt å søke om og som de aller fleste av oss vil være kvalifisert til å motta kun et par dager etter søknaden har blitt fylt inn.

Dette alternativet kan passe best (avhengig av situasjonen)

Etter å ha fått mekanismene forklart skjønner du kanskje at det er viktig fra et økonomisk perspektiv å få bilen gjort i stand så kjapt som overhodet mulig. Den kjappeste metoden å låne penger på er gjennom et forbrukslån. Du kan bokstavelig talt legge inn en søknad i dag via PC, nettbrett eller mobil og få pengene utbetalt på kontoen din i morgen. Så kjapt og effektivt er det faktisk.

Du kan enten søke om forbrukslån direkte via en banks nettside eller via en prissammenligningstjeneste. Etter all sannsynlighet husker du at denne artikkelen tidligere kom innpå hvordan man bør sammenligne priser hos forskjellige aktører før man slår til på et tilbud fra en mekaniker. Slik fungerer det også når man søker forbrukslån. Det finnes to måter å gjøre det på:

1. Via en nettside som har listet opp alle norges forbrukslån i en tabell hvor det står oppgitt informasjon om effektiv rente, etableringsgebyr, maksimal lånesum samt hvor lang tid man som lånekunde får lov til å bruke på å betale ned lånet i sin helhet.

2. Gjennom en låneagent som mottar dine personlige opplysninger, sender informasjonen videre til bankene og hører med dem om de har et godt tilbud til deg. Etter at de har fått svar fra xx ulike banker vil de filtrere resultatene og presentere resultatet for deg. Så er det opp til deg å velge om du vil godta lånet eller la være. En slik tjeneste er gratis. Låneagenten tjener pengene fra bankene basert på en provisjonsmodell – ikke fra deg som lånekunde.

Nå vet du akkurat hva du trenger å gjøre for å låne penger til å fikse bilen. Da er det bare å sette i gang.